Силата на усмивката

СИЛАТА НА УСМИВКАТА

Добре подредените зъби ви карат не само да изглеждате, но и да се чувствате по-добре. Зъбите, здрави и перфектно подредени са изключително важни за оралното ви здраве. Неправилно наредените зъби довеждат до дентални проблеми (кариеси, възпалени венци). Не всеки се нуждае от ортодонтско лечение. Но ако вашето дете има нужда от ортодонтска помощ, си заслужава да започнете лечението, когато имате най-голям шанс за успех. Като родители вие искате най-доброто за вашето дете, а именно здрави зъби и красива усмивка. Започнете с редовна дентална грижа. Препоръчва се децата да посетят семейния стоматолог около първия си рожден ден, когато млечните зъби са тъкмо пробили. Вашия зъболекар може да ви информира за предстоящето развитие на зъбите и челюстите, необходимата ви и адекватна дентална хигиена, да състави за вас програма за проследяване развитието на съзъбието и профилактиране на вредните навици, съпътстващи растежа на детето, както и да ви насочи при нужда към специалист – ортодонт.

В ежедневното си общуване се фокусираме на лицевата привлекателност, разпознаване на лица, дори и връзка между външен вид и интелект. Много учените се интересуват и изучават факторите, които допринасят за привлекателността на лицето. Изследвани са признаците как привлекателността засяга околните и тяхното поведение. Как може да се подобрява или поддържа привлекателността и хармонията на човешкото лицето с развитието и остаряването на човека.

Разковничето се крие в усмивката.

СИЛАТА НА УСМИВКАТАПромяна във външния вид на лицето се постига с подреждане и нормализиране позицията на зъби след ортодонтско лечение. Въпреки, че такова лечение се извършва главно на деца и юноши, не е необичайно да се прави и при възрастни, като при тях се постига по-голяма промяна във външния вид, особено що се отнася до постигане на естетични резултати.

Някои естетични лечения, особено тези, включващи преструктуриране на лицето, може да изменят изражение на лицето на индивида. Нелекуваните дентални или хирургични проблеми водят до характерни промени на чертите на лицето с напредване на възрастта.

Усмивката ни се оформя от подредбата на нашите зъби и тонуса и състоянието на усните, които ги обграждат. Позицията на усната се определя от костната подложка. Промяната в опорната кост и зъбите води до влошаване положението на устната. От денталният лекар и ортодонтът зависи, колко биха успяли да компенсират със своята работа тази твърда основа за устната. Ортодонтското лечение постига добро нареждане на зъбите, които си хармонират с устните.

Красивата усмивка ни отваря врати към по-добра работа, към нови познанства и отключва сутрин нашето позитивно настроение.

Усмихвайте се, винаги и давайте поводи за усмивки и при другите!